Facebook Pixel Παίρνουν μέτρα για τη σεξουαλική παρενόχληση στο LinkedIn!
Life
| 2017-06-27 18:46:00

Παίρνουν μέτρα για τη σεξουαλική παρενόχληση στο LinkedIn!

Παίρνουν μέτρα για τη σεξουαλική παρενόχληση στο LinkedIn!

Ο συνιδρυτής της πλατφόρμας έκανε λόγο για «όρκο ευπρέπειας».

Τα πρόσφατα γεγονότα που είχαν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα στην Uber, με την απομάκρυνση του ιδρυτή της από την εταιρεία και τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, στάθηκαν αφορμή για τον συνιδρυτή της πλατφόρμας LinkedIn Ρέιντ Χόφμαν, να αναρτήσει ένα κείμενο στο οποίο κάνει έκκληση για αλλαγές στην τεχνολογική κοινότητα της Σίλικον Βάλεϊ.

Συγκεκριμένα, στο κείμενό του ο Χόφμαν προτείνει ότι ο κλάδος της τεχνολογίας θα πρέπει να συμφωνήσει σε αυτό που περιέγραψε ως «Όρκο Ευπρέπειας», έναν κώδικα δεοντολογίας που θα χαρακτηρίζει τον εργασιακό χώρο από υπεύθυνη και επαγγελματική συμπεριφορά.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, αφορμή για το κείμενο του Χόφμαν στάθηκαν τόσο τα πρόσφατα γεγονότα στην Uber, όσο και μία έκθεση που δημοσίευσε πρόσφατα η συνδρομητική ιστοσελίδα τεχνολογικών ειδήσεων The Information στην οποία αναφέρονται λεπτομέρειες σχετικά με πληθώρα καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος του Τζάστιν Κάλντμπεκ, μεγαλοστέλεχους στην εταιρεία Binary Capital.

Στην έκθεση αναφέρονται τα ονόματα πολλών γυναικών που εργάζονται στον χώρο της τεχνολογίας, τις οποίες φέρεται ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά ο Κάλντμπεκ. Μεταξύ των γυναικών που επέλεξαν να μιλήσουν δημόσια, ήταν η Νινιάν Γουάνγκ, η οποία συν-δημιούργησε το Google Desktop και τέλεσε ως CTO στην εταιρεία Minted, καθώς και οι Σούζαν Χο και Λέιτι Χσου, συνιδρύτριες της διαδικτυακής ταξιδιωτικής υπηρεσίας Journy.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags