Facebook Pixel Τέτοια ψύχωση με το Κύπελλο;
| 2015-12-21 20:01:00

Τέτοια ψύχωση με το Κύπελλο;

Τέτοια ψύχωση με το Κύπελλο;

"Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να φτάσουμε στον τελικό και το έχουμε καταλάβει όλοι", είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Πέλκας σε δηλώσεις του στο Metropolis 95,5

Ο Πέλκας, ο οποίος έκανε τον απολογισμό της πορείας του Δικεφάλου μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Παράλληλα ο νεαρός άσος μίλησε για τις αντιδράσεις του κόσμου, τον δεύτερο γύρο, το κύπελλο, ενώ έστειλε και το μήνυμά του για τις γιορτές.

Για τη μέχρι τώρα πορεία: «Σίγουρα ξεκινήσαμε πολύ νωρίς τη σεζόν. Από τις 26 Ιουνίου μαζευτήκαμε. Πολλά ματς. Ευρώπη, πρωτάθλημα, κύπελλο, γεμάτο αυτό το πρώτο μισό της σεζόν. Υπήρχαν και καλές και κακές στιγμές. Το σημαντικό είναι τώρα ότι τουλάχιστον είμαστε μέσα στον στόχο του κυπέλλου, ο οποίος πιστεύω ήταν ο πιο βατός στόχος. Στο πρωτάθλημα έχουμε μείνει πίσω. Στην Ευρώπη δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε γιατί υπήρχαν δύο πολύ καλές ομάδες στον όμιλό μας. Η Κράσνονταρ και η Ντόρτμουντ, την οποία όλοι γνωρίζουμε. Πρέπει να πιστέψουμε τώρα για να μπούμε στην τελική ευθεία για το δεύτερο μισό και να καταφέρουμε πολλά πράγματα.»

Για τον αποκλεισμό από το Europa League: «Ήταν δύο πολύ διαφορετικά ματς αυτά με τη Ντόρτμουντ σε σχέση με τα άλλα που είχαμε στον όμιλο. Η ομάδα κατέβηκε να αγωνιστεί αμυντικά με την Ντόρτμουντ, ήμασταν συγκροτημένοι πολύ και στο ποδόσφαιρο γενικά είναι πιο εύκολο να αμύνεσαι, παρά να δημιουργείς.»

Για το πρόβλημα στη δημιουργία που έχει ο ΠΑΟΚ: «Υπάρχει προβληματισμός. Οι πιο πολλές ομάδες παίζουν κλειστά μαζί μας και ειδικά μέσα στην Τούμπα. Πρέπει να υπάρχουν εμπνεύσεις από τους μεσοεπιθετικούς για να διασπαστούν οι άμυνες. Αλλιώς μόνο η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν μπορούν να διασπάσουν άμυνες με passing game και τρομερή κυκλοφορία της μπάλας.»

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι καινούρια ομάδα: «Είναι νέα η ομάδα. Ήρθαν πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές. Χρειάζεται υπομονή από όλους και από μας πρώτα απ’ όλα, ώστε σιγά σιγά στο μέλλον να μπορούμε να διεκδικούμε πράγματα και να μην είναι σπασμωδικό αυτό. Δηλαδή φέτος να είμαστε καλοί και του χρόνου να είμαστε πάλι μέτριοι. Πρέπει σιγά σιγά η ομάδα να γίνεται καλύτερη. Αυτός είναι ο στόχος. Πρέπει να γίνουμε βασικός διεκδικητής όλων όσων πρέπει να διεκδικεί αυτή ομάδα.»

Για τον στόχο του Κυπέλλου: «Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να φτάσουμε στον τελικό και το έχουμε καταλάβει όλοι.»

Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Τους καταλαβαίνω γιατί θέλουν να βλέπουν ωραίο ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές δεν το καταφέρνουμε αυτό. Ο κόσμος απογοητεύεται. Εμείς τους θέλουμε δίπλα μας, πρέπει να κάνουν υπομονή και αυτοί και όλοι μαζί να πάμε μπροστά την ομάδα. Όπως μετά την ήττα από την Λοκομοτίβα πάλι υπήρχε απογοήτευση, στα υπόλοιπα ματς παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και φέραμε τον κόσμο στο γήπεδο. Μετά είχαμε πάλι σκαμπανεβάσματα και υπήρχε πάλι δυσαρέσκεια. Χρειάζεται υπομονή απ’ όλους και όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα.»

Για το κλίμα στην ομάδα: «Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Δεν πανηγυρίζουμε όλοι μαζί για να φανεί προς τα έξω. Είμαστε όλοι πολύ καλά μεταξύ μας και πιστεύω ότι όλα όσα είναι να έρθουν, θα έρθουν. Το πιστεύω πολύ.»

Για τον δεύτερο γύρο: «Το πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί στο δεύτερο γύρο να κάνει καλύτερη πορεία. Έχουμε δουλέψει πολύ και θα έρθουν τα αποτελέσματα.»

Για την ευθύνη που έχει στις πλάτες του: «Σίγουρα υπάρχει ευθύνη, αλλά ποδόσφαιρο είναι αυτό. Πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να ζούνε με την ευθύνη. Πρέπει να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε αυτό. Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι έτσι. Δεν πρέπει να είσαι ευθυνόφοβος. Όταν αγωνίζεσαι καλά πάλι πρέπει να είσαι εκεί και να αποδεικνύεις ότι μπορείς και στον επόμενο αγώνα. Είναι φυσιολογικό να μην αγωνίζεσαι σε κάθε αγώνα στο μέγιστο. Οι απαιτήσεις είναι πολλές.»

Για το τι κρατάει μέχρι στιγμής: «Προσωπικά θα κρατούσα τις πολλές συμμετοχές που έχω κάνει. Η κλήση στην Εθνική είναι πολύ σημαντική. Πολύ σημαντικό να αγωνίζεσαι με τη φανέλα της χώρας σου. Σίγουρα και το γκολ με την Μπρόντμπι ήταν πολύ ωραία στιγμή και ελπίζω να πετύχω και άλλα τέρματα στο μέλλον.»

Το μήνυμα του Πέλκα για τις γιορτές: «Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλον τον κόσμο. Καλές γιορτές και να είναι όλοι καλά!» 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags