Facebook Pixel Ιδού η απάντηση που ψάχνουν όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες - Να γιατί ξέσπασε και τα... έδειξε ο Πέλκας!
| 2017-03-21 00:16:00

Ιδού η απάντηση που ψάχνουν όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες - Να γιατί ξέσπασε και τα... έδειξε ο Πέλκας!

Ιδού η απάντηση που ψάχνουν όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες - Να γιατί ξέσπασε και τα... έδειξε ο Πέλκας!

Τι συνέβη και πανηγύρισε με αυτόν τον χυδαίο τρόπο ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ; Ποιο ήταν το... θέμα που υπήρχε και ποιο το μήνυμα που έστειλε; Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ!

Πολλή κουβέντα γίνεται από χθες το απόγευμα για την ενέργεια του Δημήτρη Πέλκα να πιάσει με επιδεικτικό τρόπο τα γεννητικά του όργανα αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Τι οδήγησε όμως τον 23χρονο μεσοεπιθετικό να ξεσπάσει με αυτόν τον τρόπο; Ο Sportdog έχει τις απαντήσεις…

Καταρχήν, είναι ξεκάθαρο πως ο Πέλκας δεν είχε… στόχο τους ποδοσφαιριστές, τον κόσμο ή τους ανθρώπους του Πανιωνίου που βρίσκονταν στον πάγκο. Το ξεκαθάρισε και ο ποδοσφαιριστής και ο Ιβάν Σαββίδης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Βλάνταν Ίβιτς. Στο φύλλο αγώνα γράφτηκε βέβαια πως η χειρονομία απευθυνόταν στον πάγκο του Πανιωνίου, αλλά γι΄ αυτό δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Στυλιάρα ή τον τέταρτο διαιτητή, Τζήλο, για τον απλό λόγο πως χρησιμοποίησαν την κοινή λογική!

Μετά το τέλος του αγώνα ο Πέλκας δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση… μεταμέλειας, παρόλο που χθες στην Τούμπα ήταν γεμάτη η οικογενειακή κερκίδα και τον παρακολουθούσαν μικρά παιδιά. «Δεν έχω να ζητήσω συγνώμη από κανέναν. Δεν πήγαινε πουθενά, ο πανηγυρισμός. Ήθελα να δείξω ότι σαν ομάδα έχουμε τσαγανό και δεν μετανιώνω για κάτι. Μου βγαίνει ο αληθινός μου εαυτός μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορεί να μετανιώνει κανείς όταν είναι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό του», είπε.

Αυτό που δεν είπε, είναι πως ο ίδιος είναι «σκασμένος» για τον ρόλο που έχει μέσα στην ομάδα, θεωρώντας πως θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Όχι μόνο στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ που προηγήθηκαν του αγώνα με τον Πανιώνιο, στα οποία βρίσκονταν εκτός αποστολής, αλλά γενικότερα…

Από το ξεκίνημα της χρονιάς έως το τέλος του 2016, ο Πέλκας αγωνίστηκε μόνο σε 8 παιχνίδια του ΠΑΟΚ, με πρώτο αυτό της Τούμπας με τον Παναιτωλικό στις 11 Σεπτεμβρίου όπου ο Ίβιτς τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή για επτά λεπτά. Στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, τα δύο με τον Άγιαξ και τα δύο με την Ντιναμό Τιφλίδας, βρίσκονταν εκτός αποστολής.

Ακολούθησαν άλλες επτά συμμετοχές, μία μόνο ήταν ενενηντάλεπτη, στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό όπου ο Πέλκας σκόραρε δύο φορές, έξι ημέρες μετά τον αγώνα με την Σλόβαν Λίμπερετς στην Τούμπα όπου επίσης πέτυχε γκολ.

Ακολούθησε το ταξίδι του 23χρονου ποδοσφαιριστή στη Γερμανία που άναψε… φωτιές μιας και είχαν ήδη γραφτεί πολλά για ενδιαφέρον της Ζανκτ Πάουλι για απόκτησή του, με τον ίδιο να μην επιβεβαιώνει πως λόγος του ταξιδιού του ήταν να συναντηθεί από κοντά με τον μάνατζέρ του, Πολ Κουτσολιάκο, για να διαπιστώσει εάν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να… αλλάξει περιβάλλον όπως γράφτηκε, αλλά και να μην το… διαψεύδει κιόλας.

Τελικά, ο νέος χρόνος βρήκε τον Πέλκα στην Τούμπα αλλά από τον Φεβρουάριο έχει να «συναγωνιστεί» εκτός του Μπίσεσβαρ και τον Ουάρντα, στον οποίο ο Ίβιτς έδειξε εμπιστοσύνη από την πρώτη σχεδόν ημέρα που ήρθε στην Τούμπα.

Μέσα στον Φεβρουάριο ο Πέλκας αγωνίστηκε συνολικά μόνο 94 λεπτά, μπαίνοντας ως αλλαγή στα ματς με Βέροια στην Τούμπα, Σάλκε στη Γερμανία και Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Στις 2 Μαρτίου, ήταν βασικός στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Ξάνθη στην Τούμπα αλλά αντικαταστάθηκε στο 62΄ και η επόμενη… παρουσία του ήταν χθες, αφού «κόπηκε» και από την αποστολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και από την αποστολή του αγώνα με την ΑΕΚ.

Όπως και στο παιχνίδι με τη Βέροια που μπήκε ως αλλαγή και πέτυχε ένα φανταστικό γκολ, έτσι και χθες ο Πέλκας μπήκε αλλαγή στο 88΄, βρήκε δίχτυα και το γκολ του «λύτρωσε» τον ΠΑΟΚ και τον Βλάνταν Ίβιτς, καθώς εφόσον το ματς ολοκληρωνόταν ισόπαλο, είναι σίγουρο πως στην Τούμπα θα υπήρχε μεγάλη γκρίνια και για την ομάδα και για τους παίκτες και για τον προπονητή, σε αυτές τις δύο εβδομάδες διακοπής λόγω των Εθνικών ομάδων.

Συμπερασματικά, ο Πέλκας αισθάνεται πως δικαιούται μεγαλύτερου χρόνου συμμετοχής, έχοντας αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές του από την ημέρα που επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Βιτόρια Σετούμπαλ και έχοντας 9 γκολ και 7 ασίστ στα 49 παιχνίδια της περσινής σεζόν που αγωνίστηκε!

Εάν δει κανείς πάντως τους φετινούς αριθμούς του, μάλλον θα δώσει… δίκιο στον «μικρό». Έχει πετύχει 6 γκολ σε 19 αγώνες (9 βασικός, 10 αλλαγή), τρία περισσότερα από τον Μπίσεσβαρ, που έχει βέβαια 8 ασίστ αλλά έχει αγωνιστεί σε 32 αγώνες (21 βασικός, 11 αλλαγή) και δύο περισσότερα από τον Κάμπος που έχει αγωνιστεί σε επίσης 32 αγώνες (30 βασικός, 3 αλλαγή).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags