Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρσέιγ εμπλέκεται σε σεναριολογία με Ελληνες αριστερούς μπακ. Τον Ιανουάριο του ’19 ασχολήθηκε εντονότατα με την περίπτωση του Λεονάρντο Κούτρη. Πίεσε αρκετά, κατέθεσε πρόταση για να τον αποκτήσει δανεικό με υποχρεωτική (καλοκαιρινή) option αγοράς, πρόταση που όμως δεν στάθηκε ικανή να πείσει τον Ολυμπιακό να παραχωρήσει τον τότε βασικό αριστερό του μπακ.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα τσεκάρισμα του Κώστα Τσιμίκα, οι Φωκαείς όμως γρήγορα αντιλήφθηκαν πως δεν μπορούν να παίξουν… μπάλα για την απόκτηση του «Τσίμι» με την αλυσίδα να συνεχίζεται χτες οπότε και ρεπορτάζ από τη Γαλλία ανέφεραν την δεύτερη του φετινού σαμπιονά Μαρσέιγ να έχει στον στόχαστρο της τον Δημήτρη Γιαννούλη.

Στην αναζήτηση μας, ξεκινάμε από τα πιο… κοντινά. Ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε ο διεθνής άσος γνωρίζουν το παραμικρό ως προς το ενδιαφέρον των Μασσαλών. Παρότι είναι ενήμεροι για την… κινητικότητα που εμφανίζεται ο Γιαννούλης στη γαλλική αγορά εδώ και αρκετό διάστημα, εν τούτοις η Μαρσέιγ δεν είναι μεταξύ των ομάδων που έχουν επικοινωνήσει είτε με την πλευρά του ποδοσφαιριστή είτε με την πλευρά του «δικεφάλου».

Στα πιο… μακρινά τώρα, στη Μασσαλία. Η Μαρσέιγ βρίσκεται σε αναζήτηση όχι βασικού, αλλά αριστερού μπακ. Τα οικονομικά της περιθώρια όμως είναι ασφυκτικά. Οι περιορισμοί που της έχουν επιβληθεί από πέρυσι λόγω FFP υφίστανται ακόμη, η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και η χαλάρωση του σχετικού πλαισίου από την ΟΥΕΦΑ δεν αλλάζει καθόλου την κατάσταση της.

Οι Φωκαείς λοιπόν για να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε προσθήκη, σε οποιαδήποτε αγορά, πρέπει πρώτα να κάνουν μια ακριβότερη πώληση προκειμένου να εξασφαλίσουν το απαιτούμενο ρευστό (έτσι για παράδειγμα έκαναν το περασμένο καλοκαίρι την μεταγραφή του Αργεντινού επιθετικού Μπενεντέτο από την Μπόκα).

Και όπως οι έπιασαν οι κεραίες του sportdog από το γαλλικό λιμάνι, ακόμη και αν εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ρευστό, οι πρώτες κινήσεις του Αντρέ Βίλας-Μπόας δεν θα είναι προσθήκη ενός αναπληρωματικού αριστερού μπακ, ο οποίος και όντως αναζητάται, αλλά θα αφορούν ποδοσφαιριστές σε άλλες θέσεις. Και αν περισσέψουν χρήματα, πολύ λιγότερα από τα 7 εκατ. ευρώ που αναφέρθηκαν στο γαλλικό δημοσίευμα, τότε θα αναζητηθεί αριστερός μπακ.

Για την ιστορία: ο Γιαννούλης είναι στη λίστα των αριστερών μπακ που έχει σκανάρει ο τεχνικός διευθυντής Αντονι Θουμπιθαρέτα, επ’ ουδενί όμως είναι στις πρώτες επιλογές. Το αντίθετο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τραβάει" τα μαλλιά του ο Μαρινάκης! Έσκασε αποχώρηση-βόμβα λόγω κορωνοϊού - Τεράστιο όνομα!