Facebook Pixel Ατακάρες Δώνη στο MEGA
| 2020-06-14 23:41:00

Απασφάλισε ο Δώνης! Ατάκες-φωτιά για Αλαφούζο, Ρόκα, Νταμπίζα - "Αν έφευγα θα έπαιρναν πολλά λεφτά"

Sportdog Team
Απασφάλισε ο Δώνης! Ατάκες-φωτιά για Αλαφούζο, Ρόκα, Νταμπίζα - "Αν έφευγα θα έπαιρναν πολλά λεφτά"

Τρομερές αποκαλύψεις επεφύλαξε η συνέντευξη του Γιώργου Δώνη στο MEGA.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος στο τέλος της χρονιάς θα αποτελέσει παρελθόν από τον πράσινο πάγκο μίλησε για την περίφημη επιστολή που δέχτηκε από τον Γιάννη Αλαφούζο.

«Δεν μπαίνω στην διαδικασία του τρόπου γιατί ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του στην ζωή. Από τον Ιανουάριο είχα στο μυαλό μου ότι δεν θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό. Από την πρώτη μέρα αν μπορούσα να διορθώσω κάτι θα ήθελα το τρίπτυχο προπονητής-τεχνικός διευθυντής-διοίκηση να έχουν καλύτερη επικοινωνία. Πέρσι τον ιδιοκτήτη τον είδα δύο φορές. Η μεγαλύτερη επικοινωνία που είχα με τον κ. Αλαφούζο είναι όταν έφυγε ο Νταμπίζας που πριν έρθει ο νέος τεχνικός διευθυντής λύσαμε πολλά και σημαντικά προβλήματα», είπε.

Ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε, ότι ο ίδιος είχε προτείνει στον μεγαλομέτοχο του Τριφυλλιού να προσλάβει τεχνικό διευθυντή από την ιβηρική χερσόνησο.

Υποστήριξε, ότι όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό το πλαφόν στις μεταγραφές ήταν οι 200.000 Ευρώ, ενώ τώρα το σχέδιο (με Ρόκα-Πογιάτος) είναι να γίνουν μεταγραφές των 300, 400 και 500 χιλιάδων Ευρώ.

Παράλληλα ο Γιώργος Δώνης ανέφερε, ότι ένιωθε πως δεν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό τον Γενάρη, εξαιτίας της έλλειψης επικοινωνίας με τη διοίκηση.

Αποκάλυψε, δε, ένα άγνωστο περιστατικό στην αρχή της χρονιάς, όταν τον επισκέφτηκαν 10 παίκτες και του ζήτησαν να μην φύγει από τον Παναθηναϊκό. Ήταν την εποχή που δημιουργήθηκαν σενάρια παραίτησής του.

Δείτε το βίντεο:

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Δώνης, ερωτηθείς για τον τρόπο που ανακοινώθηκε το «τέλος» της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό, δήλωσε πως:

«Ένιωσα πως μεγάλωσα όταν έφυγε ο πατέρας μου. Μέχρι τότε αισθανόμουν παιδί, με εντάσεις, με εκρήξεις. Το ποδόσφαιρο το αντιμετωπίζω πλέον με ωριμότητα. Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω ιδιοκτήτες και αποφάσεις. Αυτοί αποφασίζουν.

Προχωράω γιατί σέβομαι τη δουλειά μου και τους συνεργάτες μου και πιστεύω σε αυτούς». Για την επιστολή του Γιάννη Αλαφούζου: «Δεν μπαίνω στη διαδικασία του τρόπου. Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του στη ζωή. Ήδη στο μυαλό μου το είχα δεδομένο πως δε θα συνεχίσω.

Απ’ τον Ιανουάριο ουσιαστικά. Αν πω κάτι που θα ήθελα εγώ σαν Γιώργος να διορθώσω, είναι την επικοινωνία του τρίπτυχου ιδιοκτήτη, τεχνικού διευθυντή, προπονητή. Πέρσι είχαμε λιγότερη επικοινωνία. Τον είχα δει τον ιδιοκτήτη δύο φορές.

Η μεγαλύτερη επικοινωνία που είχα με τον κ. Αλαφούζο, ήταν όταν έφυγε ο Νταμπίζας και πριν έρθει ο Ρόκα, όταν και λύσαμε πολλά προβλήματα της ομάδας».

Σχολιάζοντας την έναρξη της συνεργασίας του με το Τριφύλλι: «Ήθελα να έρθω στον Παναθηναϊκό στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του.

Ο Νταμπίζας με ήθελε για τρία χρόνια, εγώ επέμενα για ένα. Είχαμε τότε -6 βαθμούς, είχαμε απαγόρευση μεταγραφών, δεν υπήρχαν πολλά παιδία από την Ακαδημία»

Για τις διαφωνίες του με τη διοίκηση, τόνισε:«Δεν είμαι στον Παναθηναϊκό για να υπηρετώ τις ιδέες των άλλων. Υπάρχει μια συνεργασία σε όλες τις ομάδες. Μαζί συναπαποφασίζουν όλες οι πλευρές»

Για το αν σκέφτηκε να αποχωρίσει πριν τα πλέι οφ:«Περίμενα να έχουμε μια επικοινωνία για να δούμε πως θα το λύσουμε. Σε κάθε εργασία υπάρχει ένα συμβόλαιο. Αυτό το συμβόλαιο το επέβαλε ο Παναθηναϊκός. Τη ρήτρα, που την έβαλε ο Παναθηναϊκός, σημείωνε ότι όποια πλευρά θέλει να αποχωρήσει, πρέπει να καταβάλει χρήματα»

"Μεγαλύτερο κίνητρο ο Ολυμπιακός από ΠΑΟΚ..."

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, τονίζοντας πως οι Ερυθρόλευκοι είχαν μεγαλύτερο κίνητρο από τον ΠΑΟΚ.

Ο έμπειρος τεχνικός πρόσθεσε πως τα προκριματικά του καλοκαιριού για το Τσάμπιονς λιγκ βοηθήσαν πολύ τον Ολυμπιακό στην πορεία του για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε επίσης καλά λόγια να πει για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, αναφέροντας πως έχει σε εκτίμηση τη δουλειά του Πορτογάλου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags