Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Έγκλημα" Δώνη με παικταρά - Χθες πέρασε τον... Μολό
| 2020-07-09 22:04:00

"Έγκλημα" Δώνη με παικταρά - Χθες πέρασε τον... Μολό - Αδιανόητη σύγκριση με Φάουστο!

του Νίκου Στεργίου
"Έγκλημα" Δώνη με παικταρά - Χθες πέρασε τον... Μολό - Αδιανόητη σύγκριση με Φάουστο!

Παναθηναϊκός: Αναμφίβολα η μορφή του Παναθηναϊκού στη χθεσινή αναμέτρηση στην Τούμπα ήταν ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Κυριάρχησε στο κέντρο του γηπέδου, όσο είχε αντοχές "κατάπιε" τους μέσους του ΠΑΟΚ, όχι απλώς χτίζοντας στην κυριακάτικη του εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά φτάνοντας, από νωρίς, σε πολύ ψηλά ύψη.

Και όμως. Τα δύο αυτά παιχνίδια ήταν τα μόνα στη φετινή σεζόν που ο 18χρονος μέσος αγωνίστηκε βασικός. Αυτά τα δύο, αδιάφορα παιχνίδια για τον Παναθηναϊκό σε μια -κακά τα ψέματα- αδιάφορη και χωρίς στόχους σεζόν. Μόλις τον Ιούλιο λοιπόν βρέθηκε χρόνος συμμετοχής, προφανώς αναγκαστικά, λόγω απουσιών, για τον εντυπωσιακό Αλεξανδρόπουλο, τον πιο έτοιμο από τους προερχόμενους από τις ακαδημίες ποδοσφαιριστή, όπως προ μηνών, σε ανύποπτη στιγμή είχε παραδεχτεί ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Και όμως, μόλις χτες ο Αλεξανδρόπουλος πέρασε σε λεπτά συμμετοχής τον… Γιοάν Μολό, ο οποίος έχει αποχωρήσει (λίγο έλειψε και πυξ λαξ) από τον περασμένο Ιανουάριο. Πριν τις δύο αυτές σερί συμμετοχές ο 18χρονος μέσος είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε αγώνες πρωταθλήματος μόνο από τον Φάνη Μαυρομάτη. Και αυτό τα λέει όλα.

Αντί λοιπόν για συγχαρητήρια και επαίνους, το δέον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να επισημανθεί η φοβερή καθυστέρηση που υπήρξε στην προώθηση, ανάδειξη και χρήση του Αλεξάνδροπουλου. Και το κυριότερο, από την στιγμή που έστω και κατά λάθος, έστω και καθυστερημένα, έστω και από σπόντα και λόγω λειψανδρίας, ο νεαρός χαφ μπήκε στην ενδεκάδα, το club πλέον, αν θέλει να είναι συνεπές στην πολιτική που -λέει πως- εφαρμόζει εδώ και χρόνια, στήριξης δηλαδή και αξιοποίησης των ακαδημιών του, θα πρέπει να "εγγυηθεί" την περαιτέρω (και εφεξής) αξιοποίησή του.

Διαφορετικά, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η όποια κουβέντα περί στήριξης του ελληνικού στοιχείου. Το αντίθετο για την ακρίβεια, ειδικά όταν στη ζυγαριά μπαίνουν είτε ποδοσφαιριστές "ανύπαρκτης" διεθνούς καριέρας (βλ. Φάουστο), είτε Ελληνες που επαναλαμβανόμενα δεν έχουν καταφέρει σε σειρά ευκαιριών του 1% του ντόρου και της επίδρασης που πέτυχε με το… καλημέρα ο Αλεξανδρόπουλος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέος Τσιμίκας στον ΠΑΟ - Ο άρχοντας στα χαφ - Τεράστιος Δώνης - Δεν το πιστεύει ο Πογιάτος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags