Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Τον "έκλεισε" ο Γιοβάνοβιτς - Πάει Euro και μετά έρχεται στον ΠΑΟ - "Απογειώνει" Ζαγαρίτη ο... Ολυμπιακός
| 2021-06-05 22:45:00

Τον "έκλεισε" ο Γιοβάνοβιτς - Πάει Euro και έρχεται στον ΠΑΟ - "Απογειώνει" Ζαγαρίτη ο... Ολυμπιακός

Του Αδέσποτου
Τον "έκλεισε" ο Γιοβάνοβιτς - Πάει Euro και έρχεται στον ΠΑΟ - "Απογειώνει" Ζαγαρίτη ο... Ολυμπιακός

"Καμπανάκι" στο Τριφύλλι, καθώς τρίτος παίκτης βγήκε off με χιαστό! Με ποιον έχει συμφωνήσει ο νέος κόουτς του Παναθηναϊκού και περιμένει να τελειώσει η διοργάνωση για να ανακοινωθεί; Τι συμβαίνει στην Ακαδημία και ένα φοβερό παρασκήνιο από την Εθνική Νέων. Μη χάνετε την ανανεωμένη εκπομπή του Sportdog.gr στον Alpha 9.89 κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Απολαυστική και γεμάτη ειδήσεις ήταν και σήμερα η εκπομπή των "Αδέσποτων" στον ραδιοφωνικό αέρα του Alpha 98,9. Ο Ευάγγελος Μίχος και ο Χρήστος Δημόπουλος που έκανε ντεμπούτο στους 98,9 θα σας κρατούν συντροφιά το σαββατοκύριακο 18:00-20:00 και εκτός από γέλιο με τις τρομερές ατάκες τους, θα σας προσφέρουν και πολλές ποδοσφαιρικές αποκαλύψεις.

*** Με αφορμή το ματς της Κ21 της Ελλάδας στο Λίχτενσταϊν μου έρχεται στο μυαλό μία αποκαλυπτική ιστορία. Ο Κώστας Καμπόλης είναι ο μόνος από το τιμ του Γιάννη Γκούμα που έμεινε στην εποχή του Γιώργου Σίμου, ο οποίος ντεμπούταρε στον πάγκο των Ελπίδων στο νικηφόρο 5-0 με την ομάδα του Λίχτενσταϊν.

Η τριπλέτα των τερματοφυλάκων της Εθνικής επί Γκούμα ήταν οι Χρηστογεώργος, Μανδάς και Τζολάκης. Βασικός ο Μανδάς. Τί έκανε ο Καμπόλης λοιπόν σε ένα παιχνίδι; Αντί να κάνει προθέρμανση στον τερματοφύλακα που θα ξεκινούσε, τον άφησε στα κρύα του λουτρού και έκανε ζέσταμα στον Τζολάκη. Του φώναξε ο Μανδάς, “δεν έχω προπονηθεί ακόμα”. Αυτό έχει καταγραφεί από παίκτες που ήταν παρόντες και είναι αποκάλυψη.

*** Όπως αποκάλυψη είναι η συζήτηση για προπονητή τερματοφυλάκων που υπάρχει και για τον Παναθηναϊκό. Ο Γιοβάνοβιτς περιμένει να τελειώσει το Euro, γιατί θέλει να φέρει ένα Σέρβο από το τιμ της Εθνικής Σερβίας αντί του Μουντάκη. Απ' ότι φαίνεται, ο Σέρβος τεχνικός έρχεται πολύ διαβασμένος στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο του Συλαϊδόπουλου επί Μπόλονι.

Γι'αυτό δεν θέλει δίπλα του ούτε ανθρώπους από την Ακαδημία, αλλά ούτε και παλαίμαχους. Μάλιστα δεν ήθελε για τεχνικό διευθυντή ούτε τον Καραγκούνη. Ο Συλαϊδόπουλος που ήταν δίπλα στον Ρουμάνο είναι άνθρωπος του Γιάννη Σαμαρά στις Ακαδημίες. Το κακό είναι, ότι η νοοτροπία Σαμαρά ήταν υπερτιμημένη.

Και μπαίνω στο παρασύνθημα. Μου είχε κάνει εντύπωση η πληθώρα αποθεωτικών σχολίων για τον Συλαϊδόπουλο έναν βοηθό προπονητή που είχε έρθει από τις Ακαδημίες. Μου προξένησε τον προβληματισμό, πώς κρίθηκε αυτός ο άνθρωπος να ανέβει στην πρώτη ομάδα. Γιατί σε επίπεδο Ακαδημιών, οι ομάδες που προπονούσε έχαναν πρωτάθλημα από τον Πάμπλο Γκαρσία του ΠΑΟΚ.

Οι χρυσές ηλικίες στις Ακαδημίες για τις αξιολογήσεις είναι τα 10, τα 14 και τα 16. Δεν μπορείς όμως στις Ακαδημίες να έχεις το δόγμα Σαμαρά, “τα παιδιά να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο”. Τα παιδιά των Ακαδημιών μετά όταν ανέβαιναν στην πρώτη ομάδα φρακάρανε. Ρωτήστε τον Δώνη τί γινόταν. Τους είχε πει “μάθετε τα παιδιά να μπορούν να μαρκάρουν”. Έπαιζαν μόνο για ευχαρίστηση. Έφτασαν παιδιά στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟ και δεν μπόρεσαν να εξελιχθούν. Πήγε ο Ζαγαρίτης και ο Βαγιαννίδης έξω και απορούσαν στις ομάδες τους. Είχαν τα ταλέντα και δεν τα εκπαίδευσαν σωστά. Οπότε για ποιά Ακαδημία του Παναθηναϊκού μιλάμε; Της είχε μείνει η λάμψη από την Ακαδημία της Παιανίας.

*** Δεν γίνεται δουλειά στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού. Τα παιδιά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Με τον Ρουμάνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έκαναν μεταγραφή Μπόλονι και Καμπετσής. Και έγιναν βασικοί Αλεξανδρόπουλος και Ιωαννίδης. Μάλιστα μαθαίνω, ότι ο Ζαγαρίτης με προπονητή τον Μαρέσκα θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Κατά τα άλλα δεν ήξερε μπάλα ο Μπόλονι και έγινε νέο next big thing της προπονητικής ο Συλαϊδόπουλος. Τρελαίνομαι δηλαδή γιατί αυτό το κακό το κάνουν οι δημοσιογράφοι. Παρασύρονται από πηγές.

Σας λέω λοιπόν, ότι πρέπει να δοθεί προσοχή σε κάποια νέα ονόματα στις υποδομές του Παναθηναϊκού. Σημειώστε: Λιαλίφης, Πιτσιώτης, Βολάκης, Ρομάνο, Γεωργουλάκης, Μπρέγκου.

*** Ο Παναθηναϊκός όμως πρέπει να αλλάξει εξ ολοκλήρου την Ακαδημία του. Εδώ έρχεται και άλλη αποκάλυψη. Έπαθε και άλλος παίκτης της Κ19 του ΠΑΟ χιαστούς. Μιλάμε για τρίτο ποδοσφαιριστή που υπέστη τον συγκεκριμένο σοβαρό τραυματισμό, εξαιτίας της κακής κατάστασης των γηπέδων στην Παιανία.

Μάλιστα στο Κορωπί θα φτιάξουν νέο γήπεδο με χλοοτάπητα για να χρησιμοποιεί η δεύτερη ομάδα του ΠΑΟ. Έτσι θα μετακινηθούν τα μικρότερα τμήματα στην Παιανία που όπως σας είπα έχει γήπεδα σε κακή αγωνιστική κατάσταση, εκτός από ένα στο οποίο προπονείται ο Απόλλων. Σε αυτήν την περίπτωση, τί θα κάνει ο Αλαφούζος;

*** Για τον Γιοβάνοβιτς θα κρατήσω αυτό που μου είχε πει ο αείμνηστος Πέτρος Θεοδωρίδης. Ο τελευταίος είχε τον Σέρβο ως ποδοσφαιριστή στον Ηρακλή, στον οποίο ο Θεοδωρίδης διατέλεσε πρόεδρος επί μία 18ετία.

Μου είχε πει λοιπόν αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος ήταν από τους παραδοσιακότερους παράγοντες του ποδοσφαίρου, ότι ο Γιοβάνοβιτς θα γίνει καλός προπονητής! Το έλεγε από τότε. Και σε ποιό στοιχείο του χαρακτήρα του είχε σταθεί ο μακαρίτης; Ότι ήταν ταπεινός ως χαρακτήρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μπάχαλο" με Μάικ Τζέιμς στο ΝΒΑ - Γυρίζει Ευρώπη, γιατί ελπίζει ο ΠΑΟ - Αυτός θα τον… πληρώσει!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags