Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Δεν χάνεται η πρόκριση στην κόλαση της Τούμπας! Τους ξέρανε ο Ζίβκοβιτς – Κρας τεστ «Ντέλια»
| 2023-08-25 00:29:00

Δεν χάνεται η πρόκριση στην κόλαση της Τούμπας! Τους ξέρανε ο Ζίβκοβιτς – Κρας τεστ "Ντέλια" (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη

Άτεχνη ομάδα η Χαρτς, δεν μπορεί να δώσει περισσότερα, αν ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρός στον επαναληπτικό αγώνα

Τί ματς και αυτό στο Εδιμβούργο; Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει μία επαγγελματική νίκη, μετά από ένα παιχνίδι, η εξέλιξη του οποίου πραγματικά δεν προσφέρθηκε για καρδιοπαθείς. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε πληρώνοντας με το ίδιο νόμισμα, πήρε το προβάδισμα με γκολάρα Ζίβκοβιτς και έλαβε προβάδισμα πρόκρισης για τον επαναληπτικό, όπου μόνο με αυτοκτονία χάνει το τρένο για τους ομίλους του Conference League.

Στην κόλαση της Τούμπας, αυτή η Χαρτς δεν έχει μέλλον. Ξυλοκόποι οι Σκωτσέζοι, άτεχνοι εντελώς και φυσικά πολύ καλή στο αμυντικό παιχνίδι. Η ρεβάνς σίγουρα θα είναι δύσκολη. Ο ΠΑΟΚ όμως θα έχει περισσότερες επιλογές. Γιατί στο Εδιμβούργο οι απουσίες και οι τραυματισμοί τον πλήγωσαν. Έκανε όμως τη δουλειά και αυτό μετράει περισσότερο.

Το παιχνίδι ξεκινά στην ουσία από το γεγονός, ότι στο 8’ ο Σοάρες ήταν εκτός θέσης, με αποτέλεσμα ο Σβαμπ, προκειμένου να καλύψει έκανε πέναλτι στον Βάργκας, με τον Τρεϊμάνις να δείχνει την άσπρη βούλα. Στα καπάκια ο Ζίβκοβιτς κερδίζει πέναλτι από γκρέμισμα του Ρόουλς και ο Σβαμπ από τα 11 βήματα εξιλεώνεται για το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ όμως βίωσε άσχημες στιγμές. Τον κράτησε ο Κορτάρσκι στη φάση του 31’ που έκανε διπλή επέμβαση σε Σάνγκλαντ και Μπόις. Στο δεύτερο ημίχρονο οι άτεχνοι Σκωτσέζοι προσπάθησαν να τον περιορίσουν. Οι της Χαρτς κέρδιζαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Έτσι όπως έπαιζε ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι έδειχνε, ότι θα προσπαθούσε να πάρει την ισοπαλία, ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στην Τούμπα.

Ο Τάισον χάλαγε τις επιθέσεις, ενώ από εκείνον περίμεναν όλοι να βγάλει ποιότητα και δημιουργία. Ήθελαν πολλά περισσότερα. Το ματς ήταν δυνατό κρας τεστ για Κωνσταντέλια, για να δούμε αν μπορούσε να ανταπεξέλθει απέναντι σε μία βρετανική ομάδα με σκληρό παιχνίδι. Δεν ήταν καλός και ο Λουτσέσκου τον έκανε αλλαγή.

Λύση ανάγκης ο Τσιγγάρας στο κέντρο. Είχε καλές τοποθετήσεις και κινήσεις στη μετάβαση της μπάλας, ενώ ο Σβαμπ έδειχνε να ξεμένει από ανάσες, αλλά να κρατιέται όρθιος με όσες δυνάμεις είχε.

Η γκολάρα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με σουτ εκτός περιοχής στο 75’, ξέρανε του Σκωτσέζους στην κυριολεξία. Η ελληνική ομάδα πήρε ψυχολογία, απείλησε πάλι με τον Σέρβο, αλλά δεν είχε την ίδια τύχη.

Και όμως το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει. Τα έδωσε όλα ο Μπράντον Τόμας, ίδρωσε τη φανέλα. Ο Κοτάρσκι που στο πρώτο μέρος τον έσωσε καρδιοχτύπησε τους πάντες με λάθος αλλά το γλίτωσε, ενώ ο Τζήμας μπήκε αλλαγή και έτρεχε παντού, κέρδιζε μπαλιές και χρόνο για τον ΠΑΟΚ, πιέζοντας ψηλά.

 Τα 8 λεπτά καθυστερήσεων που έδειξε ο τέταρτος έδωσαν έναν ψυχοφθόρο χαρακτήρα στο φινάλε. Έσπασαν καρδιές. Είναι σίγουρο, ότι οι ΠΑΟΚτσήδες ήταν με υπογλώσσια και πιεσόμετρα, περιμένοντας το σφύριγμα της λήξης, το άκουσμα του οποίου πανηγυρίστηκε σαν γκολ λόγω της γλυκιάς λύτρωσης που επέφερε.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα! Πρέπει να εμφανιστεί σοβαρός και να τελειώσει τη Χαρτς που δεν έδειξε τίποτα ιδιαίτερο, ούτε μπορεί ως ομάδα να δείξει κάτι παραπάνω, σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags