Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Φώτης Ιωαννίδης:Τα λεφτά του... Μελισσανίδη στον Αλαφούζο!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-23 22:15:00

Τα λεφτά του... Μελισσανίδη, τα παίρνει ο Αλαφούζος - Ζαλίζουν τα ποσά για Ιωαννίδη - Περιμένουν την... Ευρώπη!

του Νίκου Στεργίου

Ομάδα με μεγάλο πορτοφόλι ετοιμάζει πρόταση για τον Έλληνα επιθετικό, ωστόσο οι Πράσινοι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Ρεπορτάζ στο Sportdog.gr...

Νέο ρεπορτάζ υπάρχει για το μέλλον τού Φώτη Ιωαννίδη το προσεχές καλοκαίρι, καθώς υπάρχουν ομάδες από τη Γαλλία που έχουν μεγάλο πορτοφόλι και ενδιαφέρονται για τον εντάξουν στο δυναμικό τους - Πρόκειται για τη Λανς, που έτσι κι αλλιώς "κοιτάζει'" στην Ελλάδα για την ενίσχυσή της (το περασμένο καλοκαίρι είχε φτάσει κοντά στον Λιβάι Γκαρσία της ΑΕΚ) και τη Ρεν, που έχουν τον τρόπο, οικονομικά, να πείσουν τους Πράσινους για την παραχώρησή του.

Εδώ, βέβαια, επιβάλλεται να θυμίσουμε το ρεπορτάζ τού Ευάγγελου Μίχου στο sportdog, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε τόσο την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να του ανανεώσει το συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές. Αλλά και την απόφασή του να μην τον παραχωρήσει το προσεχές καλοκαίρι.

Ο ισχυρός άνδρας των Πράσινων κάνει σαφές σε κάθε τόνο ότι δεν προτίθεται να πουλήσει τον Έλληνα άσο μετά τη λήξη τής τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και, αν το κάνει, θα είναι μόνο για ένα εμβληματικό ποσό. "Δεν υπάρχει κάποιο ταβάνι, ούτε στα 20, ούτε καν στα 25.000.000 ευρώ!!!! Αν πάντως θέλαμε να είμαστε ακριβείς, ο Αλαφούζος θα άναβε πράσινο στην πώληση του Ιωαννίδη μόνο για ένα... μυθικό ποσό που θα συνέτριβε κάθε ρεκόρ που έχει πληρωθεί για Έλληνα παίκτη. Μιλάμε για ποσό της τάξης των plus 30.000.000...", αναφέρει ο καλός συνάδελφος στο ρεπορτάζ του.

Τα 20+7 γκολ του Ιωαννίδη μέχρι στιγμής - 10 εκατ. ευρώ το market value - "Δεν θα δώσουν εύκολα στην ελληνική αγορά 20+ εκατ. ευρώ"

Να συμπληρώσουμε ότι βρίσκεται σούπερ φόρμα ξανά το τελευταίο διάστημα ο Φώτης Ιωαννίδης, αν και έτσι κι αλλιώς φέτος είναι η χρονιά του: Ο Έλληνας άσος έχει πετύχει, ήδη, 20 γκολ από την αρχή τής σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει μοιράσει και 7 ασίστ - Δηλαδή το όνομά του βρίσκεται μέσα σε 27 γκολ των Πράσινων.

Το market value τού παίκτη στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο έχει σκαρφαλώσει στα 10 εκατ. ευρώ, αν και μόλις τον Σεπτέμβριο του 2023 (πριν από 6 μήνες δηλαδή!) ήταν στα 3,5 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικό του ότι η φετινή σεζόν του ανήκει και το καλοκαίρι αναμένεται να υπάρξει πολύ στενό μαρκάρισμα στον Παναθηναϊκό για την παραχώρηση του 24χρονου επιθετικού.

Μπορεί αυτό το μαρκάρισμα να έρθει από τις Ρεν και Λανς, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του jeunesfooteux.com; Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Σινάκο, βαθύ γνώστη τού ποδοσφαίρου στη Γαλλία, για να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες.

"Αυτό ακούγεται σαν ρεπορτάζ προηγούμενης μεταγραφικής περιόδου, όχι τωρινό. Γιατί είναι εντελώς άκαιρο, ενώ για τη Ρεν ειδικά είναι ακόμα πιο δύσκολο λόγω πληθώρας επιλογών που έχει στην επίθεση", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Και η Λανς, όμως, ήθελε το περασμένο καλοκαίρι τον Λιβάι Γκαρσία από την ΑΕΚ, δεν τον είχε αποκτήσει και, τελικά είχε κάνει μεταγραφή 30 εκατ. ευρώ από τη Μονπελιέ τον Ελί Γουαχί - Μάλιστα είναι ο πρώτος σκόρερ της φέτος".

Δεν βλέπεις προοπτική για κάποια από αυτές τις δύο ομάδες δηλαδή;

"Μα είναι νωρίς, ακόμα δεν ξέρουν πού θα παίζουν την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο - Αυτή τη στιγμή η Λανς είναι μέσα στις ευρωπαϊκές θέσεις, ενώ η Ρεν όχι. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Πώς θα γίνει προγραμματισμός αν δεν ξέρουν πού θα παίζουν και, άρα, ποια έσοδα θα έχουν Πιο πολύ μανατζερικό μοιάζει αυτή η πληροφορία".

Υπάρχει ρεπορτάζ που αναφέρει ότι ο Αλαφούζος θα πωλούσε τον Φώτη μόνο με μια τρομερή πρόταση κοντά στα 30, εκατ. ευρώ - Τι ποσό θα μπορούσαν να προσφέρουν αυτές οι ομάδες;

"Η Ρεν έχει πολλά λεφτά και μπορεί να δώσει ο,τι θέλει, έχει δυνατότητες ατελείωτες με βάση την οικονομική δύναμη των ιδιοκτητών της. Αλλά για την Ελλάδα δεν ξέρω αν θα έδιναν ποσό πάνω από 20 εκατ. ευρώ, δεν είναι κάποια προβεβλημένη αγορά η ελληνική και αυτό μετράει στα ποδοσφαιρικά deals".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΟ για Πέλκα και... Σιώπη για 5 λόγους - "Παρεξηγήθηκαν" στον ΠΑΟΚ - Πιο εύκολα πληρώνει ο Αλαφούζος από Σαββίδη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags