Facebook Pixel Sportdog.gr | Χειρότερη και από ήττα η απώλεια του αρχηγού
| 2017-10-29 23:59:00

Χειρότερη και από ήττα η απώλεια του αρχηγού

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Χειρότερη και από ήττα η απώλεια του αρχηγού

Άντεξε 10 λεπτά χωρίς τον Μάνταλο, τώρα θα κληθεί να επιβιώσει τους επόμενους μήνες.

*Σε ένα παιχνίδι που ήταν καθόλα ανώτερη (το παραδέχτηκε και ο Μιχάλη Γρηγορίου), η ΑΕΚ τα βρήκε σε ένα ακόμα παιχνίδι σκούρα. Ο Πανιώνιος έβαλε δύσκολες εξισώσεις στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι πάραυτα κατάφεραν να πάρουν το διπλό, με το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του Αραούχο.

*Και αν οι παίκτες πανηγύρισαν με την ψυχή τους το γκολ του Αργεντινού, άλλο τόσο πρέπει να αιφνιδιάστηκαν με τη σοβαρότητα του τραυματισμού του Πέτρου Μάνταλου. Αυτή η απώλεια για την ΑΕΚ είναι χειρότερη και από τρεις ήττες σερί.

*Γιατί η Ένωση έχει χτιστεί γύρω από τον αρχηγό της, χωρίς τον οποίον, άντεξε, παίζοντας με παίκτη λιγότερο, τα δέκα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης της Νέας Σμύρνης, αλλά στα παιχνίδια που θα έρθουν θα πρέπει να βρει λύσεις.

*Η ΑΕΚ έχει δείξει, ότι χωρίς τον Μάνταλο δεν τραβά. Όποτε απουσίαζε ο ηγέτης της, η Ένωση τραβούσε ζόρια, όπως και σε παιχνίδια που ο Κομοτηνιώτης μεσοεπιθετικός δεν ήταν σε καλή μέρα.

*Χωρίς Μάνταλο η Ένωση πάντα έπασχε δημιουργικά. Νωπές είναι οι μνήμες από παρόμοιο τραυματισμό του στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, την εποχή που η ΑΕΚ έπαιζε στη Β' Εθνική. Την επόμενη χρονιά που η ομάδα ανέβηκε είχε εμφανίσει πολλά θέματα μέχρι να επιστρέψει ο αρχηγός της.

* Η φετινή ομάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτή που ανέβηκε από τα χωράφια στα σαλόνια. Έχει παίκτες με μεγαλύτερη ποιότητα και δημιουργικά χαρακτηριστικά. Δεν διαθέτουν όμως τη συνέχεια και τη συνέπεια του Πετράν, ο οποίος έχει ακούσει κριτική, αλλά στη Νέα Σμύρνη, ακόμα και οι σκληροί επικριτιτές του συνειδητοποίησαν σε ποιους μπελάδες βάζει την ΑΕΚ η απουσία του.

* Τη δεδομένη στιγμή θα ήταν άτοπο να ανοίξει μεταγραφική συζήτηση, παρότι η πρώτη σκέψη που περνά μετά από τέτοιο τραυματισμό, είναι η ενίσχυση. Και αυτό γιατί μέχρι τον Ιανουάριο η ΑΕΚ πρέπει να βασιστεί στις δικές της δυνάμεις.

* Ποιοι είναι οι παίκτες που θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος; Ο πρώτος είναι ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος αποδεδειγμένα είναι ανεβασμένος (έβγαλε και την ασίστ στον Αραούχο), πλέον θα κληθεί να παίξει στη φυσική του θέση πίσω από τον επιθετικό, αλλά θα πρέπει να αποδείξει, ότι διαθέτει ηγετικό ρόλο.

* Υπάρχει και ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος αποκτήθηκε για να ξεκουράζει τον Μάνταλο, αλλά μέχρι στιγμής δεν τον έχουμε δει, ούτε σε αποστολή. Η ΑΕΚ όμως με τα υπάρχοντα δεδομένα ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσει άμεσα αυτήν την εναλλακτική.

*Ευχή όλων είναι να διαψευστούν οι αρχικές ιατρικές εκτιμήσεις και ο τραυματισμός να αποδειχθεί λιγότερο σοβαρός. Γιατί είναι κρίμα τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή που έκανε την καλύτερή του χρονιά στην ΑΕΚ.

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags