Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Αιώνια" μάχη στα ίσια με τον Ολυμπιακό και πάλι νικητή - Σεληνιασμένος Ουόκαπ! (vid)
Μπάσκετ
| 2023-03-31 23:24:00

"Αιώνια" μάχη στα ίσια με τον Ολυμπιακό και πάλι νικητή - Σεληνιασμένος Ουόκαπ! (vid)

Του Χρήστου Δημόπουλου

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος για ένα ημίχρονο, όμως το φανταστικό τρίτο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού "έπνιξε" τους Πράσινους και στην πράξη αρκούσε, για να φτάσουν οι Πειραιώτες σε ακόμη μία νίκη απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο με το τελικό 81-73.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκο 13-0 και το σερί δεν σταματά! Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος για ένα ημίχρονο, όμως το φανταστικό τρίτο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού "έπνιξε" τους Πράσινους και στην πράξη αρκούσε, για να φτάσουν οι Πειραιώτες σε ακόμη μία νίκη απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο με το τελικό 81-73. Το πάλεψε μέχρι το φινάλε η ομάδα του Σερέλη, κορυφαίος μακράν του παρκέ ο Ουόκαπ με ρεκόρ καριέρας στις ασίστ (σ.σ. 13), ξεχώρισαν για το Τριφύλλι Μπέικον (σ.σ. μέχρι να βγει εκτός με 5 φάουλ) και Μαντζούκας.

Το ματς

Με αρχικές πεντάδες Ουόκαπ, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Φαλ και Λι, Τόμας, Μπέικον, Ουίλιαμς, Παπαγιάννη ξεκίνησαν αντίστοιχα το "αιώνιο" ντέρμπι στο ΣΕΦ για την Euroleague Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, με τον Ουόκαπ κάτω από το καλάθι να δίνει σκορ στο "αιώνιο" ντέρμπι (2-0). Οι Πράσινοι απάντησαν χάρη σ' ένα απίθανο κάρφωμα του Ντέρικ Ουίλιαμς (2-2), με τις δύο ομάδες εν συνέχεια να πηγαίνουν κυριολεκτικά χέρι-χέρι στο σκορ σε όλο το δεκάλεπτο (16-17).

Απ' όταν ο Ματ Τόμας συγκεκριμένα έβαλε το Τριφύλλι μπροστά με 2-4, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός άλλαξαν προβάδισμα συνολικά 9(!) φορές, με την ομάδα του Σερέλη πάντως να έχει οδηγήσει τους γηπεδούχους σε λιγότερες κατοχές. Γενικώς, δηλαδή, είχε πάει το παιχνίδι εκεί που εξυπηρετούσε περισσότερο τον Εξάστερο.

Η δεύτερη περίοδος μάλιστα άρχισε ιδανικά για τους Πράσινους, καθώς με γωνιαίο τρίποντο του Γκριγκόνις έφτασαν για πρώτη φορά στο +6 (16-22). Εκεί ο Ολυμπιακός αντέδρασε με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπλακ! Ο Αμερικανός σέντερ ήταν ασταμάτητος και με 9 συνεχόμενους δικούς του πόντους, έβαλε τους Ερυθρόλευκους ξανά σε θέση οδηγού με +3 (25-22).

Ο Παναθηναϊκός είχε απάντηση με νέο εύστοχο τρίποντο του Γκριγκόνις (25-25), το οποίο και σήμανε ουσιαστικά τη μίνι αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Οι τρεις βολές του Μπέικον από φάουλ του Λούντζη επανέφεραν τα ηνία στο Τριφύλλι (29-32), ενώ αμέσως μετά ήρθαν εκ νέου καλάθια πάλι του Μπέικον και του Γιώργου Καλαϊτζάκη, πηγαίνοντας έτσι στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το Πράσινο +5 (33-58). Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε 0/10 προσπάθειες από τα 6.75!

Στην επανεκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου οι Πειραιώτες παρουσίασαν εμφανή σημάδια ανάκαμψης, με τον Βεζένκοφ να βγαίνει μπροστά και με 6 προσωπικούς του πόντους, να βάζει μπροστά τον Ολυμπιακό με την ελάχιστη διαφορά (39-38). Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν πολύ στο 5 εναντίον 5 στην επίθεση, γεγονός που εκμεταλλευόταν η ομάδα του Μπαρτζώκα για να πάει με νέο γκολ-φάουλ, αυτή τη φορά του ΜακΚίσικ, στο +5 (44-39).

Έπρεπε το ρολόι να δείχνει 7:23 για να σκοράρει στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός με τον Λι (44-31), όμως το τρίτο κατά σειρά(!) γκολ-φάουλ αυτή τη φορά από τον Φαλ, διατήρησε τους Ερυθρόλευκους στο +5 (46-41). Ο Μπέικον με τρίποντο μείωσε προσωρινά σε 46-44, όμως ο Αμερικανός ήταν μόνος επιθετικά και χωρίς βοήθεια από άλλον συμπαίκτη του. Το 13ο τρίποντο που επιχείρησε ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε εν τέλει και το... τυχερό, καθώς ήταν και το πρώτο στο οποίο ευστόχησαν οι Πειραιώτες στο ματς δια χειρός Παπανικολάου (53-46)! Η τρίτη περίοδος έκλεισε με τον Ολυμπιακό ανώτερο, κάτι που αποτυπωνόταν και στο επιμέρους σκορ 24-10 (55-48).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός έδειξε αποφασισμένος να παλέψει με ό,τι είχε για τη νίκη, φτάνοντας μάλιστα το ντέρμπι στον πόντο με σερί 8-0 και τρίποντο του Μαντζούκα (57-56)! Ο Λι μείωσε με εύστοχο σουτ τριών πόντων (73-70), ο Μπλακ δεν είχε όμως αντίπαλο στη ρακέτα για το 75-70, ενώ 90 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Μαντζούκας ξανά ευστόχησε σε ζευγάρι βολών (75-72). Ο MVP Ουόκαπ ωστόσο έβαλε τότε το σουτ του αγώνα και με τεράστιο τρίποντο από τη γωνία, καθάρισε μια και καλή την υπόθεση νίκη, η οποία "κλείδωσε" με το τελικό 81-73.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 33-38, 57-48, 81-73.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags