Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Αλλάζει ο ΠΑΟ - Οι επόμενες αποχωρήσεις και οι 8 μεταγραφές - 4 εκατ. για Λινγκρ, δυνατά για top Έλληνα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-02 13:39:00

Αλλάζει ο ΠΑΟ - Οι επόμενες αποχωρήσεις και οι 8 μεταγραφές - 4 εκατ. για Λινγκρ, δυνατά για top Έλληνα!

Του Ηλία Λιβάνιου
Αλλάζει ο ΠΑΟ - Οι επόμενες αποχωρήσεις και οι 8 μεταγραφές - 4 εκατ. για Λινγκρ, δυνατά για top Έλληνα!

Τερματοφύλακας, μπακ, χαφ, στόπερ, επιθετικός και...! Γίνεται ξεσκαρτάρισμα στο πράσινο ρόστερ και η ενίσχυσή του άμεσα κρίνεται ως υπερ-απαραίτητη.

Μετά την οριστική εξέλιξη στην υπόθεση του Δημήτρη Κουρμπέλη ο οποίος ταξίδεψε στην Τουρκία για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Τραμπζονσπόρ, αλλά και την αποχώρηση του Φακούντο Σάντσες για την ΑΕΚ Λάρνακας, παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί πλέον και ο Ζβόνιμιρ Σάρλια!

Ο Κροάτης στόπερ μένει ελεύθερος στο τέλος του μήνα και οι "πράσινοι" ήθελαν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους για άλλα δύο χρόνια, ως επιλογή της "δεύτερης γραμμής" του rotation πίσω απ’ τους Μπαρτ Σένκεφελντ, Χόρντουρ Μάγκνουσον και τον κεντρικό αμυντικό που ούτως ή άλλως είχε προγραμματιστεί να αποκτηθεί το εφετινό καλοκαίρι.

Η διαπραγμάτευση, ωστόσο, που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες ανάμεσα στο "τριφύλλι" και την πλευρά του Σάρλια, έχει δείξει εξαρχής μία πολύ μεγάλη απόσταση στο οικονομικό σκέλος. Κοινώς, πλέον οι αποχωρήσεις έχουν ήδη φτάσεις τις τρεις και προβλέπεται να γίνουν τουλάχιστον άλλες τόσες, πέρα από το εάν θα σκάσει κάποια πρόταση για βασικό άσο της ομάδας.

Όπως και να έχει είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός που είχε έναν σταθερό κορμό την τελευταία διετία, θα το αλλάξει αναγκαστικά αυτό, άμεσα! Οι αποχωρήσεις έχουν αρχίσει να αυξάνονται, ενώ πρέπει να γίνουν και ποιοτικές κινήσεις! Εξάλλου, οι πράσινοι πλέον θα έχουν και την Ευρώπη, ενώ είναι υποχρεωμένοι να κάνουν πρωταθλητισμό!

Οι επόμενες αποχωρήσεις

Όπως είναι λογικό αναμένεται να υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα αποχωρήσουν από την ομάδα, είτε επειδή θέλουν να παίζουν περισσότερο, είτε επειδή δεν είναι αρεστοί στα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είτε επειδή θέλουν να αγωνίζονται περισσότερο. Η νο1 περίπτωση είναι αυτή του  Αχιλλέα Πούγγουρα, ενώ φαντάζει απίθανο να μείνουν και οι Λοντίγκιν και Καμπετσής, με τον έμπειρο κίπερ να θέλει να πάει κάπου για να είναι βασικός και όχι 2η επιλογή, μιας και ο Μπρινιόλι είναι αναντικατάστατος!

Έρχεται... άμεση ενίσχυση

Με τις τελευταίες αλλαγές, το "τριφύλλι" θα κινηθεί για να αποκτήσει δύο κεντρικούς αμυντικούς, δεδομένου ότι αποχωρεί απ’ την ομάδα κι ο Αχιλλέας Πούγγουρας, μετά τον Σάρλια.

Μάλιστα, ο ένας στόπερ θα έχει κλείσει μέχρι την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, καθότι από τη στιγμή που αποχώρησε ο Σάρλια, ο Παναθηναϊκός έχει μείνει πλέον με 2+1 επιλογές στο κέντρο της άμυνάς του: Τους Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και τον Γιώργο Σιδερά, ο οποίος αναμένεται να σταθεροποιηθεί από φέτος στην πρώτη ομάδα ως 5η επιλογή στους στόπερ.

Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κινηθεί και για τουλάχιστον 2 παίκτες στον άξονα, που να λογίζονται ως βασικοί, μετά το κενό που αφήνει ο Κουρμπέλης. Εξάλλου, ο Ζέκα δεν ήρθε για βασικός, ο Τρουιγέ λογικά θα αποχωρήσει, ενώ ο Πέρεθ θα είναι έναν χρόνο μεγαλύτερος, με την ομάδα πλέον να έχει και Ευρώπη. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να αποκτηθεί και δεύτερο αριστερό μπακ, ωστόσο αυτό μπορεί να πάει λίγο πίσω, μιας και μπορεί να υπάρξει ευχάριστη ανατροπή με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Γκάνεα! Στο πράσινο στρατόπεδο σίγουρα θα πρέπει να ψαχτούν και για 2ο τερματοφύλακα, αλλά και για μια τρίτη λύση στη θέση του στράικερ, με έναν παίκτη που θα έχει διαφορετικά χααρακτηριστικά από αυτά του Ιωαννίδη και του Σπόραρ.

Η εναλλακτική του Χουάνκαρ (μπορεί) να είναι Έλληνας

Η αποχώρηση του Κουρμπέλη πέρα απο έλλειμα ποιότητας στα χαφ, φέρνει και έλλειμα... του ελληνικού στοιχείου! Για αυτό και στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αποκτήσει Έλληνα άσο! Εξάλλου, είναι ψηλά στη λίστα τόσο ο Γιαννούλης, όσο και ο Σταφυλίδης! Οπότε, όποιος και από τους δύο και έαν έρθει, θα έχει να δώσει πολλά στην ομάδα από πολλές απόψεις. Ούτως ή άλλως και ο Πούχατς θα αποχωρήσει, αφού δεν έπεισε ιδιαίτερα τον Γιοβάνοβιτς.

Κομβική η απόκτηση του Λινγκρ

Όπως είναι λογικό ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να μην... αγοράσει τον Λινγκρ. Ο νεαρός άσος τα έχει... όλα: Γκολ, ασίστ, εξαιρετικές εκτελέσεις κι αποφάσεις στο επιθετικό τρίτο και πολύ περισσότερο στο αντίπαλο "κουτί", σωστές τοποθετήσεις και μεγάλη οξυδέρκεια στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο!

Κι όλα αυτά σε ηλικία 24 ετών, με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο και να δημιουργεί (πλέον) προοπτική διαπραγμάτευσης με τη Σλάβια Πράγας, απ’ την στιγμή που έχει επιλέξει κι ο ίδιος να κάνει το επόμενο βήμα του, απορρίπτοντας τις προτάσεις ανανέωσης του συμβολαίου του.

Πάντως, αυτή η μεταγραφή μόνο... φθηνή δεν θα είναι! Οι εκτιμήσεις των Τσέχων είναι πως μπορεί να υπάρξει πεδίο συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, σε ένα ποσό που ξεπερνάει συνολικά (με άμεση πληρωμή, μπόνους, συν ποσοστά) τα 4 εκατ. ευρώ.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε Πάντερ ούτε Μπομπουά - Η κίνηση Γιαννακόπουλου που... ταράζει την Ευρώπη - "Απογείωση" για ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags