Facebook Pixel "Ξεκλειδώθηκε" ο Πόνσε! Αποκάλυψη ο Ραντόνια - Ποιός κέρδισε το χειροκρότημα του Αλμέιδα;
| 2024-01-28 19:02:00

Έτσι "ξεκλειδώθηκε" ο Πόνσε! Αποκάλυψη ο Ραντόνια - Ποιός κέρδισε το χειροκρότημα του Αλμέιδα; (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έτσι "ξεκλειδώθηκε" ο Πόνσε! Αποκάλυψη ο Ραντόνια - Ποιός κέρδισε το χειροκρότημα του Αλμέιδα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφύπνιση των επιθετικών της ΑΕΚ! Η κίνηση που έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Αργεντινό προπονητή. Γιατί είχαν μεγάλη σημασία οι πανηγυρισμοί Στάνκοβιτς στο 2-0.

Η ΑΕΚ με τον Εζέκιελ Πόνσε σε σούπερ κατάσταση επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα από το παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής. Ο Αργεντινός για τον οποίο υπήρχε έντονος προβληματισμός στον πρώτο γύρο, αφυπνίστηκε, πήρε μπροστά και βρήκε δίχτυα στο προηγούμενο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και συνέχισε το ίδιο δυναμικά με την ομάδα του Ηρακλείου. Σκόραρε back to back καταγράφοντας 5 γκολ σε δύο παιχνίδια.

Το γιατί είναι σημαντικό ότι ξύπνησε ο Πόνσε μπορεί να το καταλάβει κανείς εύκολα. Προστίθεται ένας ακόμα παίκτης που δίνει λύσεις κυρίως όμως η ΑΕΚ αποκτά έναν ακόμα σκόρερ στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, ο οποίος είναι ο μόνος στόχος που της έχει απομείνει φέτος. Ο Αργεντινός εμφανίστηκε χαρούμενος για το γεγονός ότι σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Υπάρχει η άποψη, ότι η αιτία της περασμένης δυστοκίας του ήταν κυρίως ψυχολογική. Είχε κάποια συζήτηση με τον Αλμέιδα και απ’ ότι φαίνεται πλέον "ξεκλειδώθηκε". Εμείς στεκόμαστε στη δήλωση που έκανε μετά το ματς με τον ΟΦΗ:  «Αρχίζουμε και καταλαβαινόμαστε στον αγωνιστικό χώρο όλο και περισσότερο με τους συμπαίκτες μου»

Από εκεί και πέρα, η αποκάλυψη της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ ήταν ο Βεντάντ Ραντόνια. O Αλμέιδα, στην πρόσφατη επαφή που είχε με τους ρεπόρτερς της ΑΕΚ, προϊδέασε για αυτήν την επιλογή, αφού ο Σιντιμπέ προέρχεται από τραυματισμό. Ο Βόσνιος έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του. Μπορεί να μην είχε φέτος ούτε μία συμμετοχή στη Super League (έχει 11 ματς με 2 γκολ και 2 ασίστ στη Super League 2 με την ΑΕΚ Β’) εμφανίστηκε όμως λες και είχε παιχνίδια στα πόδια του με την πρώτη ομάδα. Ήταν άφοβος με πολύ σωστές τοποθετήσεις, επεμβάσεις αλλά και… εξορμήσεις στην επίθεση. Με απλά λόγια έδειξε, ότι είναι έτοιμος και μπορεί να δώσει λύσεις στην ομάδα του «Δικέφαλου» αετού.

Με τον ΟΦΗ δεν σκόραρε μόνο ο Πόνσε! Ξύπνησε και άλλος επιθετικός της ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις το τελικό 3-0. Ο Ολλανδός έχει 6 συμμετοχές με την ΑΕΚ φέτος (5 πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο) και η αφύπνισή του είναι και αυτή σημαντική. Υπήρχε και για τη δική του περίπτωση προβληματισμός. Υπενθυμίζεται, ότι στο ματς με τον Πανσερραϊκό, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1, τη 2η αγωνιστική είχε ξεκινήσει βασικός, έχασε πολύ σημαντικές ευκαιρίες, αλλά και πέναλτι.

Ένα άλλο πολύ ιδιαίτερο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι, ότι το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ ήταν στην ουσία από ασίστ του Στάνκοβιτς. Μάλιστα ο Αυστριακός το πανηγύρισε με χαρακτηριστικό τρόπο και χειροκροτήθηκε από τον Αλμέιδα για την ενέργειά του. Γιατί και οι τερματοφύλακες συμμετέχουν στο παιχνίδι και μπορούν να δώσουν λύσεις στην επίθεση από πίσω.

Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ είναι το τελευταίο παιχνίδι με άδεια τη Νέα Φιλαδέλφεια, λόγω των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση κατά της βίας. Ας ευχηθούμε αυτή να είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε άδεια γήπεδα…

 

Διαβάστε όσα σημειώσαμε για τους παίκτες της ΑΕΚ στο ματς με τον ΟΦΗ:

ΚΡΙΤΙΚΗ

Στάνκοβιτς: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν θεατής, στο δεύτερο όμως ήταν περισσότερο ενεργός λόγω της ανόδου του ΟΦΗ. Στο 54’ έκανε σωτήρια επέμβαση σε κοντινό πλασέ του Φελίπε. Επίσης ήταν ο άνθρωπος από μπαλιά του οποίου προήλθε το δεύτερο γκολ του Πόνσε.

Ραντόνια: Έκανε πολύ καλό ματς και δικαίωσε τον Αλμέιδα για την επιλογή του. Αμυντικά ήταν καθοριστικός, αφού έκλεψε μπάλες και βοήθησε στην μετάβαση σε φάση αντεπιθέσεων. Είχε ανεβάσματα και κινήσεις κρυφού φορ. Συνολικά έπαιξε έξυπνα και έδειξε λες και ήταν ήδη ψημένος, σαν να έχει παίξει και άλλα ματς με την πρώτη ομάδα.

Βίντα: Εξαιρετικό ματς από τον Βίντα. Έβγαινε πρώτος στη μπάλα, είχε σημαντικές επεμβάσεις.

Κάλενς: Αλάνθαστος ο Περουβιανός. Έκανε πολύ δυνατό ματς μαζί με τον Κροάτη συμπαίκτη του.

Πήλιος: Στο Περιστέρι έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και συνέχισε στο ίδιο επίπεδο. Από εκείνον ξεκίνησε το γκολ του Πόνσε.

Γιόνσον: Σταθερός και σημαντικός στο ματς ο Γιόνσον. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες.

Γκατσίνοβιτς: Ήταν αρκετά δραστήριος, ορεξάτος και με εμπνεύσεις. Η φάση του 40’, όπου έκανε τρομερές προσποιήσεις ήταν χαρακτηριστική και στερήθηκε τύχης, όπως και στο 61’ που είδε τον Σωτηρίου να απομακρύνει την προσπάθειά του.

Πινέδα: Δεν είχε συμμετοχή σε κάποια φάση για γκολ. Αυτό δεν σημαίνει, ότι η παρουσία του ήταν αδιάφορη. Έτσι και αλλιώς ο Πινέδα είναι παίκτης που δίνει ενέργεια στην ΑΕΚ.

Άμραμπατ: Ήταν κινητικός και δραστήριος. Έφτιαξε μία σούπερ ευκαιρία για τον Πόνσε στο πρώτο ημίχρονο

Τσούμπερ: Έτρεξε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Ήταν παντού. Η ουσιαστικότερη δουλειά που έκανε ήταν ότι έδωσε την ασίστ για τον Πόνσε στο 1-0.

Πόνσε: Συνέχισε γκολτζίδικα όπως στο Περιστέρι που βρήκε δίχτυα μετά από πολύ καιρό και σημείωσε χατ τρικ. Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ στο 28’, σημείωσε και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στο 67’ και έδειξε, ότι βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Αραούχο: Όσο αγωνίστηκε δεν συμμετείχε σε κάποια ευκαιρία. Αμυντικά όμως έδωσε κάποιες βοήθειες αρκετά σημαντικές, όπως παρατηρήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί, ότι εόρταση τα 32 γενέθλιά του και όλη η ΑΕΚ του ευχήθηκε χρόνια πολλά.

Ελίασον: Έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα. Στις καθυστερήσεις κέρδισε πέναλτι, ο Παπαπέτρου όμως είδε τη φάση στην οθόνη και πήρε πίσω την απόφασή του.

Φερνάντες: Έπαιξε στη δεξιά πτέρυγα, δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Μάνταλος: Πέρα από μία κίτρινη στο 82’ που δέχτηκε για ένα μαρκάρισμα δεν τον είδαμε σε κάποια άλλη φάση. Δεν είχε και πολύ χρόνο να δράσει.

Φαν Βέερτ: Σκόραρε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ, το πρώτο του για φέτος, κάτι που είναι πολύ θετικό, γιατί η Ένωση χρειάζεται να πάρει λύσεις από τα πόδια του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags