Facebook Pixel Έβγαλε... λαγό από το καπέλο ο Τερίμ - Βάζει σκέψεις ο "μάγος" Μπερνάρ
| 2024-04-14 20:06:00

Έβγαλε... λαγό από το καπέλο ο Τερίμ, βάζει σε σκέψεις ο "μάγος" Μπερνάρ - Δύο... τελικοί και μια υπέρβαση!

Του Μιχάλη Σοφιανού
Έβγαλε... λαγό από το καπέλο ο Τερίμ, βάζει σε σκέψεις ο "μάγος" Μπερνάρ - Δύο... τελικοί και μια υπέρβαση!

Ο Τούρκος που δικαιώθηκε ξανά για τις επιλογές του κόντρα στη Λαμία, ο Μπερνάρ που έχει βαλθεί κάνει τους πάντες να... τρελαθούν με όσα κάνει και οι επόμενοι αγώνες που θα είναι κομβικοί για τους Πράσινους στη μάχη του πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός: Μπορεί το παιχνίδι στη Λεωφόρο να έδειξε ότι… στραβώνει για τους Πράσινους, όμως η αντίδραση ήταν εξαιρετική και το σύνολο του Τερίμ πήρε τον πρώτο… τελικό κόντρα στη Λαμία. Οι ποδοσφαιριστές του Τερίμ έκαναν σίγουρα… ευτυχισμένο τον προπονητή τους, που τους είδε να παίζουν με ένταση, να είναι επιθετικοί και να δημιουργούν ευκαιρίες, ενώ παράλληλα παίρνουν τους τρεις βαθμούς συνεχίζοντας το σερί τους για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος, δείχνοντας ότι θέλουν να το πάνε και φέτος μέχρι… τέλους στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο Φατίχ Τερίμ ξέροντας τι περιμένει στο παιχνίδι κόντρα στη Λαμία αποφάσισε να ξεκινήσει με δύο φορ, επιβραβεύοντας παράλληλα τον Σπόραρ που άλλαξε το παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και μπορεί να πέρασε χρόνος όμως δικαιώθηκε. Παρά την αρχική… παγωμάρα από πλευράς Πράσινων μετά το… σοκ από πλευράς φιλοξενούμενων, με το γκολ του Σλίβκα, το Τριφύλλι ήταν κυρίαρχο με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μια την άλλη. Παράλληλα ο ρυθμός του ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ αν Σποραρ και Μπερνάρ ήταν στοιχειωδώς πιο ήρεμοι οι Πράσινοι θα ήταν μπροστά με σκορ ασφαλείας από το ημίχρονο.

Βέβαια για να γίνει όλο αυτό θα πρέπει να υπογραμμίσουμε για ακόμα μια φορά την παρουσία του Αράο. Ο Βραζιλιάνος αυτή τη φορά μπορεί να πήρε θέση σαν στόπερ, στη βασική ενδεκάδα, όμως παρά το γεγονός πως η θέση του ήταν στο κέντρο όταν ο Παναθηναϊκός αμυνόταν γινόταν τρίτος κεντρικός αμυντικός, δίνοντας μεγάλες βοήθειες σε Ακαϊντίν, Γεντβάι. Παράλληλα κατά τη διάρκεια του transition και της επίθεσης ο Αράο κατάφερε να οργανώσει άψογα το παιχνίδι των Πρασίνων, δίνοντας σιγουριά με σωστές πάσες και ηρεμία, ιδιαίτερα σε στιγμές που υπήρχε επιπολαιότητα στις μεταβιβάσεις των συμπαικτών του. Γενικότερα η εικόνα του έμπειρου μέσου δείχνει γιατί ο Παναθηναϊκός έχει πιάσει… λαχείο με την περίπτωσή του, καταφέρνοντας να δίνει λύσεις όπου του έχει ζητηθεί.

Την ίδια στιγμή δεν πρέπει να αφήσουμε εκτός κουβέντας και το γεγονός ότι για δεύτερο σερί παιχνίδι Σπόραρ και Ιωαννίδης κατάφεραν να συνδυαστούν καλά, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Λαμίας. Δεν ήταν κρυφό ότι πριν λίγο καιρό όποτε ο Τερίμ αποφάσιζε να παίξει και με τους δύο μαζί ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν γινόταν πιο επιθετικός, αλλά αντίθετα έβλεπε τα δύο φορ του να… χάνονται. Πλέον φαίνεται πως ο Τούρκος τεχνικός δεν προχωράει σε αυτή την κίνηση από ανάγκη, αλλά έχοντας δουλέψει πάνω σε αυτό, με τους Ιωαννίδη και Σπόραρ να δείχνουν πως ξέρουν πώς να συνεργαστούν και πώς να λειτουργήσουν, κάτι που σίγουρα πρέπει να πιστωθεί και στον Τερίμ.

Παράλληλα να σημειώσουμε εδώ ότι η αλλαγή συστήματος από πλευράς Τούρκου τεχνικού είχε ακόμα ένα θετικό για τον Παναθηναϊκό, που άκουγε στο όνομα Τσέριν. Ο Σλοβένος κόντρα στη Λαμία και με την παρουσία του Αράο δίπλα του έδειξε… αναγεννημένος θυμίζοντας τις περσινές του εμφανίσεις, πραγματοποιώντας σίγουρα την καλύτερη φετινή του. Την ίδια στιγμή ο Τσέριν έβγαλε ακόμα ένα χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του που είναι η τελικές προσπάθειες. Και δεν μιλάμε μόνο για το γκολ που πέτυχε, στο οποίο βάζει εξαιρετικά το κορμί του και τελειώνει τη φάση εξαιρετικά, αλλά γενικότερα για τις προσπάθειες τις οποίες πήρε όσο αγωνίστηκε, κάτι που δεν είχαμε δει από τον ίδιο και σίγουρα αν αυτό συνεχιστεί θα κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο και απρόβλεπτο τον Παναθηναϊκό στα ματς που ακολουθούν.

Όσο για τον Μπερνάρ τα λόγια πλέον είναι… περιττά τον τελευταίο καιρό. Ο Βραζιλιάνος κατάφερε ανακοινώνοντας ότι θα φύγει από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι να διώξει από πάνω του όλο το… άγχος που είχε και να γίνει αγνώριστος. Ο έμπειρος χαφ όχι απλά σημείωσε δύο φοβερά γκολ με τη Λαμία, αλλά συνέχισε να είναι ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος σίγουρα με όσα κάνει τον τελευταίο καιρό σκέφτεται… διπλά το γεγονός ότι θα αποχωρήσει. Ο Μπερνάρ, έστω και αργά, καταφέρνει να δικαιώσει τους πάντες για την απόφασή τους να τον φέρουν στον Παναθηναϊκό, με τον ίδιο να θυμίζει εποχές… Σαχτάρ και είναι κομβικός στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Φυσικά το ερώτημα που δημιουργείται είναι το «γιατί» χρειάστηκε να φτάσουμε έξι μήνες πριν την αποχώρησή του για να δούμε τον έμπειρο χαφ να κάνει πράγματα και… θαύματα, με την απορία σίγουρα να μένει αναπάντητη, αλλά τις αλλαγές του τελευταίου καιρού να είναι πολύ πιθανόν να έπαιξαν τον ρόλο τους.

Αυτό που πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε, εκτός των θετικών, είναι και εικόνα των Πρασίνων μετά το 75’, με τους ποδοσφαιριστές να δείχνουν… σκασμένοι και τον Τερίμ να καθυστερεί να προχωρήσει σε φρεσκάρισμα της ενδεκάδας. Οι Πράσινοι όσο περνούσε η ώρα έχανε την φρεσκάδα της, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και μπορεί στη Λεωφόρο αυτό όμως θα πρέπει να είναι… καμπανάκι ενόψει των παιχνιδιών που ακολουθούν. Όσον αφορά τη συνέχεια ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Λαμία έκανε το… αυτονόητο, που μόνο κάτι τέτοιο δεν ήταν πριν το ματς και στέλνοντας μήνυμα που έχουν επανέλθει για τα καλά στη μάχη για τον τίτλο. Πλέον το σύνολο του Τερίμ οφείλει να πάρει έξι πόντους στους δύο επόμενους… τελικούς κόντρα στη Λαμία και τον Άρη, που ακολουθούν για να πάρει για την πρώτη του υπέρβαση κόντρα στην ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν τον βάζει ο Τερίμ για να μην πληρωθεί αυτόματα η ρήτρα - Τέλος Πογέτ, Νο1 ο Σάντος - 12 εκατ. για Κουλιεράκη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags