Facebook Pixel ΠΑΟΚάρα στο Εδιμβούργο! Νίκη με επική ανατροπή και γκολάρα Ζίβκοβιτς (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-08-24 23:45:00

ΠΑΟΚάρα στο Εδιμβούργο! Μισή πρόκριση με επική ανατροπή και γκολάρα Ζίβκοβιτς (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη

Απίστευτο παιχνίδι με τη Χαρτς με δύο πεναλτι και τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν 2-1 με το σκορ να διαμορφώνει ο Σέρβος.

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο Εδιμβούργο εναντίον της Χαρτς, παρότι έμεινε πίσω στο σκορ με πέναλτι του Σάνκλαντ, ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο με τον Σβαμπ και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με καταπληκτικό γκολ έδωσε τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε ισχυρό προβάδισμα, μισή πρόκριση θα λέγαμε, για τους ομίλους του Conference League. Μόνο με αυτοκτονία θα χάσει το τρένο ο ΠΑΟΚ στο καμίνι της Τούμπας.

Η 11άδα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν επεφύλαξε εκπλήξεις στη σύνθεση του ΠΑΟΚ. Την εστία υπερασπίστηκε ο Κοτάρσκι, ενώ η τετράδα της άμυνας απάρτιζαν οι Κεντζιόρα, Ενκόνγκ, Κουλιεράκης και Σοάρες από δεξιά προς τα αριστέρα. Στο κέντρο έπαιξαν ο Τσιγγάρας με τον Σβαμπ, ενώ στην τριάδα πίσω από τον Τόμας αγωνίστηκαν οι Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας και Τάισον.

Πέναλτι στο πέναλτι

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε απίστευτη εξέλιξη! Και αυτό γιατί οι Σκωτσέζοι κέρδισαν πέναλτι από ανατροπή του Βάργκας από τον Σβαμπ, με τη βοήθεια του VAR, με τον Σάνκλαντ να νικά τον Κοτάρσκι. Με τη σέντρα όμως οι Θεσσαλονικείς πλήρωσαν τους γηπεδούχους με το ίδιο νόμισμα. Ο Ρόουλς «γκρέμισε» τον Ζίβκοβιτς, ο Τρεϊμάνις έδωσε την παράβαση, με τον Σβαμπ να «εξιλεώνεται» από τα 11 βήματα, φέρνοντας το παιχνίδια στα ίσια.

Μετά το πολύ δυνατό ξεκίνημα από τις δυο ομάδες, ο ρυθμός έπεσε και η κατοχή εξισορροπίστηκε. Στο 31’ όμως οι Σκωτσέζοι βγήκαν μπροστά, σε μία φάση που βρήκαν απέναντί τους έναν απίθανο Κοτάρσκι, ο οποίος πραγματοποίησε διπλή επέμβαση σε προσπάθειες του Σάνγκλαντ και του Μπόις από κοντά, σώζοντας την ελληνική ομάδα, η οποία προσπάθησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, αλλά οι παίκτες της Χαρτς ήταν πολύ καλά οργανωμένοι αμυντικά και αναχαίτιζαν κάθε προσπάθεια.

Λύτρωση με Ζίβκοβιτς

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε ανώτερη εικόνα στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν μπορούσε να ξεδιπλώσεις από τις οποίες θα έβγαζε απειλές. Συν τοις άλλοις οι γηπεδούχοι ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, ενώ μετά το 60’ ακυρώθηκε και γκολ που πέτυχε ο Σάνκλαντ, ο οποίος υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 75’ όμως ο Ζίβκοβιτς έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό για την ελληνική ομάδα! Ο Σέρβος επιθετικός, πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε δυνατό σουτ και έβαλε μπροστά την ομάδα του για το 2-1, το οποίο παρέμεινε ως τελικό σκορ, παρότι οι «ασπρόμαυροι» αν είχαν περισσότερη τύχη θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει με μεγαλύτερο σκορ το ματς, καθαρίζοντας την πρόκριση από το πρώτο ματς, αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες σε ένα τρίτο τέρμα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags