Όταν η Σεβίλλη αποφάσισε να αλλάξει προπονητή στη μέση της σεζόν, πίστευε πως με τον Ντιέγκο Αλόνσο στον πάγκο της θα έβλεπε την ομάδα της Ανδαλουσίας να δείχνει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και να παίρνει νίκες. Αντί αυτού όμως...

Με τον Ντιέγκο Αλόνσο στον πάγκο της η Σεβίλλη έχει έντεκα παιχνίδια χωρίς νίκη, αποκλείστηκε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το Σάββατο ο Ουρουγουανός τεχνικός θα καθίσει στην άκρη του πάγκου με αντίπαλο τη Χετάφε. Η κλεψύδρα έχει αρχίσει και αδειάζει και δύσκολα θα μείνει ακόμα εφτάψυχος.

Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός από τη Λανς πλήγωσε για άλλη μια φορά μια ομάδα που δέχεται μόνο χτυπήματα φέτος, αλλά η διοίκηση του συλλόγου συνεχίζει να προσπαθεί να δει το ποτήρι μισογεμάτο, με στιγμές μέτριου ελκυστικού παιχνιδιού, να αγωνίζεται σχεδόν πάντα, αλλά χωρίς να έχει θετικά αποτελέσματα. Είναι το άλλο μέρος του ποτηριού που δεν γεμίζει.

Πλέον ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει έξι ήττες, τέσσερις από αυτές σε αγώνες Champions League. Δεν έχει πάρει πόντο. Ακόμα κι έτσι, ο Ουρουγουανός τεχνικός θα οδηγήσει τη Σεβίλλη κόντρα στη Χετάφε το Σάββατο καθώς έχει... επτά ζωές.

Φαίνεται πως έχει την εμπιστοσύνη της διοίκησης, τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα, με τρία παιχνίδια πρωταθλήματος μπροστά. Χετάφε, Γρανάδα και Ατλέτικο. Το πιο πρόσφατο είναι το τελευταίο στο Σάντσεθ Πιθχουάν για το 2023. Άλλο ένα τεστ μπροστά σε ένα κοινό που έχει μείνει χωρίς ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δεν ξέρει για πόσο.

Μέσω του πρωταθλήματος είναι αδύνατο να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ το Κύπελλο είναι το μόνο παράθυρο για να το πετύχει.