Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το κάνει όπως η... ΑΕΚ ο Τερίμ - Δώρο γενεθλίων σε Ολυμπιακό
| 2024-03-10 23:35:00

Δώρο... γενεθλίων ΠΑΟ σε Ολυμπιακό - Μια κλάση πάνω Μπακασέτας, Ιωαννίδης - Το κάνει όπως η... ΑΕΚ ο Τερίμ

Του Μιχάλη Σοφιανού

Άτυχοι οι Πράσινοι... γλίτωσε ο ΠΑΟΚ από τη Λεωφόρο! Έστησαν... πάρτι για τα γενέθλια των Ερυθρόλευκων στο Φάληρο, με τους δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές να δείχνουν πως είναι ένα επίπεδο πάνω από όλους, την ίδια στιγμή που το... ρίσκο του Γιάννη Αλαφούζου με την πρόσληψη του Τούρκου τεχνικού βγαίνει και θυμίζει την περσινή πορεία της Ένωσης.

Παναθηναϊκός: Το καλύτερο δώρο… γενεθλίων κρατούσαν οι Πράσινοι στον Ολυμπιακό, μιας και με κυριαρχική εμφάνιση κατάφεραν να περάσουν εμφατικά από το Φαλήρο, «φωνάζοντας» σε όλους πως είναι παρόντες στην μάχη για το πρωτάθλημα (δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ). Το Τριφύλλι πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους τον τελευταίο καιρό, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Ερυθρόλευκους και εκτός από ένα τέταρτο που δυσκολεύτηκαν, στο δεύτερο ημίχρονο, από τους γηπεδούχους κατάφεραν να πάρουν χωρίς πολλά προβλήματα τους τρεις πολύτιμους πόντους. Οι παίκτες του Τερίμ, μπήκαν από την αρχή με ψυχολογία νικητή στο Φάληρο, κάτι που τους έκανε να είναι καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, με το γκολ του Ποντένσε να έρχεται κόντρα στην εικόνα του παιχνιδιού, όμως παρά το σοκ η αντίδραση ήταν η βγαλμένη από τα… όνειρα του Τούρκου τεχνικού.

Ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστές τους Μπακασέτα, Ιωαννίδη, Παλάσιος και Μπερνάρ όχι απλά πήρε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, πράγμα που δεν είχε δείξει στα προηγούμενα ματς όταν δεχόταν γκολ, αλλά κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι πριν καν βγει το ημίχρονο μπαίνοντας σε θέση οδηγού και φορτώνοντας άγχος και νεύρα τους γηπεδούχους και τον κόσμο τους. Μάλιστα ο Τάσος Μπακασέτας έχει καταφέρει σε ελάχιστο χρόνο με τα Πράσινα να είναι μια κατηγορία μόνος του, μιας και ακόμα στα μέτρια βράδια του ξεχωρίζει από τους συμπαίκτες του, δείχνοντας πόσο σημαντική είναι η μεταγραφή του. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μπορεί να οργανώσει άψογα όταν οι Πράσινοι επιτίθονται, ενώ δίνει τεράστιες βοήθειες και αμυντικά, όντας σημείο αναφοράς στο παιχνίδι που θέλει ο Τερίμ και δείχνοντας πως μπορεί να σηκώσει πάνω του το βάρος του ντόρου που προκάλεσε η μεταγραφή του.

Την ίδια στιγμή ο Ιωαννίδης στα τελευταία παιχνίδια ξαναβρίσκει τον εαυτό του, έχοντας ξεπεράσει πλήρως την αγωνιστική απραξία του, κάτι που συμβαίνει την ιδανική στιγμή για τους Πράσινους. Μάλιστα ο Έλληνας φορ στο Φάληρο ήταν εκπληκτικός, όχι απλά γιατί σκόραρε δύο φορές μόνο, αλλά για το γεγονός ότι κατάφερε να δημιουργήσει πολλούς χώρους στους μεσοεπιθετικούς, φτιάχνοντας φάσεις και ανοίγοντας την αντίπαλη άμυνα, πράγμα που είχε λείψει πολύ στην απουσία του. Όσον αφορά τους Μπερνάρ, Παλάσιος δείχνουν αναγεννημένοι με ιδιαίτερα τον πρώτο, που τον τελευταίο καιρό μας κάνει όλους να καταλάβουμε γιατί ο Παναθηναϊκός έδωσε τόσο λεφτά στο συμβόλαιό του για τον ντύσει στα Πράσινα και πόσο περισσότερα πράγματα μπορούσε να δώσει. Για τον Παλάσιος και φέτος τα λόγια είναι περιττά, μιας και τόσο με τον Γιοβάνοβιτς, όσο και τώρα με τον Τερίμ έχει καταφέρει να είναι ο παίκτης που θέλει κάθε προπονητής, μιας και ακολουθεί κατά γράμμα το πλάνο, μην κάνοντας περιττές ενέργειες και δίνοντας ηρεμία σε όλους τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Πλέον ο Παναθηναϊκός μετά το διπλό στο Φάληρο βγαίνει κερδισμένος για πολλούς λόγους μιας και αρχικά καταφέρνει και δείχνει σε όλους ότι έχει επιστρέψει και μπορεί να φτάσει στον τίτλο. Παράλληλα ο Τερίμ δείχνει ότι έχει αυτό για το οποίο ήρθε στους Πράσινους, την τεχνογνωσία να πάρει αποτελέσματα στα ντέρμπι, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί… κλειδί στα play off, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον τρόπο που πήρε πέρσι η ΑΕΚ το πρωτάθλημα. Το αρνητικό σε όλη αυτή την ιστορία για το Τριφύλλι είναι η διακοπή, μιας και αν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ γινόταν την επόμενη εβδομάδα και τον Δικέφαλο του Βορρά να χρειαζόταν να έρθει στη Λεωφόρο μετά από την ήττα με τον Άρη και έναν ενδεχόμενο αποκλεισμό από την Ντιναμό, ελάχιστοι θα πόνταραν ότι θα έπαιρνε αποτέλεσμα, κάτι που κάνει τον Παναθηναϊκό χαμένο από αυτή την ιστορία. Πλέον Τερίμ και παίκτες οφείλουν να ανεβάσουν ταχύτητα και έχουν μπροστά τους πάνω από δύο εβδομάδες ώστε όταν επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους να δείξουν ακόμα πιο καθαρά ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι δικό τους, κάτι που… φώναξαν στο Καραϊσκάκης, και δεν θα αφήσουν ούτε τον… κορωνοϊό να τους το πάρει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπέγραψε πριν 4 μήνες στον ΠΑΟ και τον... διώχνει ο Τερίμ - Ζητάει ακριβή μεταγραφή, αποφασίζει ο Αλαφούζος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags